Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

09 de febrer 2011

Per què víctima és femení i agressor és masculí?



El tema de la violència contra la parella i les agressions sexuals segueix essent malauradament actualitat i els estudis avancen i demostren que existeix una asimetria clara entre home i dona en quant a agressor i víctima.

És ben sabut que el maltractament familiar i els abusos i les agressions sexuals fan malbé greument a moltes dones de diferents edats, classes socials i cultures a tots els països i que són els homes els protagonistes d’aquestes agressions.

Aquest llibre recull els darrers estudis i teories científiques que tracten d’explicar-ho. Es parla sobre els danys que pateixen les víctimes , de les característiques dels agressors i dels sistemes de prevenció, de tractament i de control per a reduir aquests delectes.

En aquesta direcció el llibre realitza un anàlisi crític de les actuals pràctiques jurídico-penals orientades a ka pura denúncia, a l’aïllament i en darrer terme, a l’empresonament massiu i prolongat de maltractadors, i violadors, etc, com a base de ka prevenció i el control d’aquests fenòmens violents.

L’objectiu dels autors, Enrique Echeburúa i Santiago Redondo. és que aquest llibre pugui contribuir a un millor enteniment social i a una explicació més acurada dels fenòmens violents cvontra les dones, a una proposta realista d’actuació sobre les víctimes i els agresors i per sobre de tot a una millora de la prevenció de les violències en aquests àmbits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada