Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

15 d’abril 2011

IV Còctels & Blocs de Dones en Xarxa


"Les dones professionals i emprenedores han de posar més en pràctica el Networking per establir aliances i desenvolupar el concepte de fer xarxa". Amb aquesta declaració va començar la intervenció de l’experta en networking i fundadora de la plataforma Proyectos TIC, Rosaura Alastruey, en el IV Còctels & Blocs de Dones en Xarxa, celebrat el passat 14 d’abril, a la Cocteleria Milano de Barcelona.

Una trentena de dones ens van acompanyar durant la quarta trobada de blocaires catalanes que organitza mensualment la nostra associació. Gràcies a la seva participació, el bon ambient i els millors còctels, l’esdeveniment va ser un èxit. La conversa, el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant del concepte de networking, i les xarxes socials i professionals van marcar la vetllada.

Alastruey parla amb coneixement de causa -arrel de la seva estada a Silicon Valley de San Francisco (USA) al 2004- en què va experimentar en primera persona el concepte de networking, que li va inspirar a crear l’empresa ProyectosTIC. També es va convertir en la primera representant espanyola del projecte d’investigació internacional WiWiW.org (Who is Who in the Internet World).
En poc temps es va especialitzar en Empleo 2.0 i Networking i ara és una dona referent pel que fa a aquests temes. Ha publicat dos llibres com a manuals amb enfocaments pràctics i directes dirigits a tota aquella persona (professional o no) que tingui curiositat i interès en conèixer les bases, secrets i tendències d’aquestes disciplines.

La seva intervenció al IV Còctel & Blocs es va centrar en introduir a les dones participants en la importància de treballar la seva visibilitat a la xarxa, fer Networking amb altres professionals, empreses i emprenedores, així com fer ús de les eines 2.0 que ofereixen noves possibilitats per fer-se més visibles i fer difusió de projectes. Alastruey, va assenyalar la necessitat de formar-se i d’anar-se reciclant en eines i noves aplicacions TIC, per tal d’estar al dia i "parlar a través d’altres mitjans i amb altres llenguatges", i va destacar l’utilitat de les xarxes social, com a Linkedin, Facebook, o Twitter per posar en pràctica el concepte de fer comunitat, compartir coneixement i en definitiva fer xarxa.


La trentena de dones que van participar van fer moltes aportacions sobre les seves experiències i van dirigir-se a la nostra convidada amb dubtes relacionats, en la seva gran majoria, amb les fórmules per fer networking a nivell local i comarcal entre dones professionals i emprenedores. Un tema que també va sorgir al llarg de la trobada va ser com impulsar nous projectes innovadors que puguin generar noves formes de crear treball entre les dones, i com cercar-ne fonts de finançament per plasmar-los. Finalment, la formació va ser el tercer eix important que va sumar-se als comentaris. Les dones participants van expressar les dificultats que suposa de vegades el reciclatge continu, donat que tot va massa de presa i que de vegades falta temps. No obtant això, totes van coincidir en la necessitat d’aquest esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada