Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

06 de maig 2011

Focus on Women, una agència de viatges amb perspectiva de gènere



Escrit per Dones en Xarxa

"Les nostres clientes no són turistes, són viatgeres". Així definia l’experiència de recorre el món amb Focus on Women la fundadora d’aquesta agència de viatges amb perspectiva de gènere i consciència social, Alice Fauveau.

Va ser durant l’acte de presentació de la mateixa, on també va participar la co-directora de l’agència, Lupe Escoto, i que va tenir lloc ahir, 4 de maig, a la Llibreria Pròleg de Barcelona. Una quarentena de dones van voler assistir-hi per esbrinar quina era la filosofia d’aquesta empresa i, com no, quines eren les seves propostes per a aquest estiu.

Focus on Women és la primera agència de viatges espanyola adreçada exclusivament a dones - tot i que també ofereix viatges per a dones i els seus fills i filles - i proporciona l’oportunitat de viatjar en petits grups i descobrir el lloc de destí triat (a escollir entre Vietnam, Malta, Madrid, Oporto, Sicília, Madagascar, Argentina, Índia, Marrakech, Atlas, Perú i el Japó) de la mà, no només de la guia de l’agència, sinó també de les habitants del propi indret visitat.

Els viatges que organitzen engloben turisme, immersió cultural, solidaritat i responsabilitat mediambiental, i estan dissenyats personalment per les dones que componen Focus on Women. Cada recorregut inclou activitats i cursos (d’artesania, gastronomia, dansa, tasts de vins, etc.) amb la població femenina local i visites a projectes socials de dones (com cooperatives, associacions, ONGs, etc.).

Precisament, Focus on Women s’implica directament en el suport de projectes de dones i infància en quatre països en vies de desenvolupament, als quals dóna el 7% dels seus beneficis anuals nets. Amés, quasi la totalitat dels proveïdors amb els quals treballa són dones, amb la qual cosa pretenen promoure la creació d’ocupació i l’emprenedoria femenina.

"La visió que es porta un turista normal del país visitat és quasi sempre masculina, ja que les dones, especialment en determinats indrets, habiten les esferes privades però no les públiques", ens deien les empresàries. Per això, la necessitat de crear aquests recorreguts que es desvien lleugerament de les rutes turístiques tradicionals i que estan pensats específicament per a les dones.

Pots trobar a Focus on Women a Facebook, Twitter, LinkedIn i Flickr.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada