Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

24 de novembre 2011

Bachelet presenta una exhaustiva agenda per posar fi a la violència contra les dones

La responsable d'ONU Dones denuncia que encara sis de cada deu dones han sofert violència física i/o sexual en la seva vida i detalla 16 accions concretes


En el seu primer missatge en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona des que ONU Dones entrés en operacions al començament d'aquest any, la Directora Executiva d'aquest organisme, Michelle Bachelet, detalla una exhaustiva agenda de polítiques per posar fi a la violència contra les dones a tot el món.

“La violència contra les dones és una pandèmia, si bé podem parlar que s'ha progressat”, assegura Bachelet. En l'actualitat, 125 països tenen lleis específiques que penalitzen la violència de gènere, la qual cosa és un considerable pas avanci comparat amb la dècada passada, i la igualtat entre les dones i els homes està garantida en 139 països i territoris. No obstant això, aquest 25 de novembre “ens troba una vegada més molt lluny dels nostres objectius d'aconseguir que milions de dones visquin lliures de discriminació i violència”, va dir l'ex- presidenta de Xile.

“Avui 603 milions de dones i nenes viuen en països on la violència domèstica encara no és considerada un delicte. Sis de cada deu dones han sofert violència física i/o sexual en la seva vida. La violència sexual segueix estant present en països ja sigui en temps de pau com en èpoques de conflicte. El *feminicidi assota els nostres països diàriament, en alguns baix la més absoluta impunitat. Més de 60 milions de nenes són obligades a contreure matrimoni i 140 milions de nenes i dones sofreixen mutilació femenina, amb tot el que això implica per a la seva vida i salut. Més de 600 mil dones i nenes són traficades a través de les fronteres cada any, la gran majoria amb finalitats d'explotació sexual”, va descriure.

Sobre la base de tres pilars essencials: prevenció, protecció i provisió de serveis, l'anomenat a l'acció de Bachelet insta als i les líders mundials a mobilitzar la voluntat política i les inversions per garantir que les dones visquin lliures de violència.



Més informació: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada