Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

29 de desembre 2011

La patge Estel prepara detalls de la Cavalcada de Reis a Barcelona

La patge Estel i el patge Gregori, que ja són a Barcelona, supervisen els darrers detalls de la Cavalcada de Reis a Barcelona, que enguany estrena per primer cop un guió artístic i una banda sonora pròpia.

Actors, ballarins, comparses i carrosses explicaran la història dels tres Reis d'Orient a partir d'un guió de David Cirici, autor de llibres infantils. La música ha estat creada per Manuel Pagán i les cançons buscaran la participació dels assistents ja que incorporen preguntes.

Amb la voluntat d’avançar cap a l’equitat entre dones i homes, i per donar acompliment al Pla Municipal de Dones, i en veure que tots els personatges de la Cavalcada de Reis eren homes, el Nadal del 2008 es va incorporar oficialment la patge Estel amb la finalitat d’explicar els nens i les nenes de la ciutat i, sobretot, als pares i a les mares, la importància d’escollir joguines no sexistes i no violentes.
L’èxit assolit per la patge Estel ha fet que incorpori als actes de Nadal a la ciutat. El Nadal de 2010 i aquest Nadal, la patge Estel va participar a la roda de premsa de presentació de la Cavalcada.

En total, més de 1.200 persones faran possible enguany la Cavalcada, entre artistes, estudiants d'escoles de teatre i dansa, voluntaris i ciutadans.

Les sorpreses de la Cavalcada
La màgia i les sorpreses seran presents des del principi i fins al final de la Cavalcada. Melcior, Gaspar i Baltasar comptaran amb noves carrosses i comparses en la seva visita a Barcelona.

Entre aquestes hi ha la Carrossa de L'Hora d'anar a dormir, que explicarà als nens i nens que cal que vagin al llit d'hora. També s'estrenaran una carrossa amb músics africans i noves carrosses amb joguines.

Enguany per primer cop visitarà la ciutat la patge Carbonera, amb una cort de miners, que recordarà als més menuts que s'han de portar bé.

Pel que fa a les comparses, se n'estrenen una d'ocells-xanquers, una de micos i una altra que acompanyarà la patge Estel. Repetirà la comparsa dels xumeters, que entregaran caramels a cada nen que els deixi el xumet. Veure el recorregut de la Cavalcada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada